Evenementen

 

Start jouw avontuur…

                 … (er)vaar de Blauwe Verbinding

 

Blauwe verbinding

In 2012 startte de aanleg van ‘De Blauwe Verbinding’, een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied en het Zuiderpark, verder functioneert het  als waterberging én als een ecologische verbinding  tussen de verschillende groengebieden. Op dit moment kan er gevaren worden van het Zuiderpark tot aan de Heulweg een route van bijna 5 km heen en 5 km terug. Er is een fietsroute van 37 km en je kunt wandelen (o.a. de route Rotterdam heerlijk dichtbij 5,23 km)

De Route

De vaarroute kan je afleggen in een Canadese kano waar je met 2 of 3 volwassenen of met 2 volwassenen en 2 kinderen in zit.

Deze kanotocht zal je niet snel vergeten, want het is een heel avontuur.

Je start bij het Zuiderpark Avonturen Point bij de kanovijver in het Zuiderpark, en eindigt bij de Heulweg. Onderweg kom je langs onbewoonde eilandjes, kluun je over twee wegen, ga je door een heuse kanosluis, kan je brasserie Vrijenburg bezoeken en de Pendrechtse molen of kan je spelen in het Clarabos.

Uniek aanbod:

De gemeente Rotterdam i.s.m. Thuis Op Straat Zuiderpark/ZAP zuiderpark  bied 15 groepen mensen ( tussen de 12 en 18 personen) de mogelijkheid deze route gratis uit te proberen. Dus zorg dat je er snel bij bent.

Dit betekent dat je op een woensdag ,zaterdag of zondag middag( een ander tijdstip kan in onderling overleg ook) van 26 augustus -30 september 2015  of van 1april tot 1juli 2016 gratis met jouw groep bewoners, spelers, vrienden, collega’s deze route kan varen. We stellen per groep 6 Canadese kano’s ter beschikking.

Daarnaast krijg je ook nog een route-app van AbelLife waar de vaarroute, fietsroute en de wandelroute op staan.

De vaarroute staat ook met borden aangegeven.

 

Vind je het varen van deze route iets te spannend dan kan je ook de fietsroute of de wandelroute door het Zuiderpark doen.(we hebben een 8 tal fietsen voor de mensen die geen fiets hebben) en we kunnen proberen de boswachter met jullie mee te laten lopen als je gaat wandelen.

Wat wij terug vragen is dat alle deelnemers ambassadeur worden van de blauwe verbinding, dit betekent:

-dat jij aan iedereen enthousiast over de blauwe verbinding verteld

-je berichten van ons deelt op je Facebook , website etc.

-dat je uitgenodigd wordt voor een gezellige ambassadeurs bijeenkomst waar ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

-dat je gevraagd kan worden om bij een bijeenkomst iets te vertellen over jouw unieke ervaring.

 

Hoe ik geef ik me op:

Maak een afspraak voor een datum met Marcel de Jong en mail daarna het opgaveformulier naar hem.

marcel.dejong@thuisopstraat.nl

Meer informatie is te verkrijgen via Marcel de Jong

Tel 06-10917655